5 vigtige ting når du arbejder med resin

15 February 2021
Sara Mortensen

Epoxy resin er tæt på et mirakelmiddel, som du kan bruge til alverdens projekter. Hvis du ønsker at få det bedste resultat, så læs med her og få 5 gode råd til, hvordan du skal arbejde med resin

Epoxy resin kan bruges på stort set alle materialer og overflader. Det kan binde mange forskellige materialer sammen – alt lige fra træ til metal. Det er derfor også et produkt, der bliver brugt i stor stil, når det kommer til DIY og andre hobbyprojekter. 

Kort sagt, så er epoxy resin ligesom en super lim i store mængder. Det er et to komponent produkt, som fungere fantastisk, hvis det bliver behandlet korrekt. 

1. Anskaf dig personlige værnemidler

Det første du skal gøre, er at anskaffe dig en række værnemidler. Epoxy resin kan fremkalde allergiske reaktioner, og det er derfor bedst at være beskyttet.

Det vil være en fordel at hoppe i en fuld beskyttelsesdragt, handsker, maske og briller. Udover at du beskytter dig selv, så beskytter du også dit tøj. 

 

2. Dæk gulvet af, inden du går i gang med epoxy resin

Inden du går i gang med at påføre epoxy resin, så sørg for, at få dækket gulvet af. Det er ikke nemt at få af igen, når først det har bundet sig fast til overfladen. 

Uanset om du arbejder ude eller inde med resin, så gør dig selv den tjeneste og få dækket ordentligt af. Du kan eventuelt dække af med plastik og tape. 

 

3. Få blandet de to komponenter godt sammen

Når du skal til at blande epoxy og resin sammen, så vær effektiv. Blandingen skal blandes godt sammen, gerne ved egen håndkraft. Du skal mindst omrøre blandingen i 3-5 minutter. 

Jo bedre konsistensen er, jo bedre et resultat vil du få. Sjusker man i denne proces, så kan det ende med en umulig og træls konsistens på den valgte overflade.

4. Sørg for, at overfladen er helt ren inden start

Uanset hvad du skal bruge epoxy resin til, så er det en god idé, at overfladen eller materialet er helt rent. Hvis du skal bruge epoxy resin til et plankebord, så gør ekstra meget ud af, at overfladen er helt ren. Hvis ikke, så bliver støv og skidt bundet fast under produktet, hvilket giver et uheldigt resultat. 

 

5. Vælg det rette udstyr, når du skal påføre din epoxy resin

Når du skal påføre dit epoxy resin, så kan du gøre det både ved støbning, rulle og pensel. Du kan gøre det med mange forskellige ting, og det er her vigtigt, at du vælger det udstyr, som passer til størrelsen.

Hvis du sidder og skal bruge epoxy resin til producering af smykker, så skal du naturligvis vælge en tynd og lille pensel. Hvis du skal bruge det til et plankebord eller en bardisk, så skal du formentlig vælge en rulle. Vælg det udstyr, der giver bedst mening for dig!

More articles