Lad din tandlæge hjælpe med at forebygge tandlidelser

02 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Er det længe siden du har været til tandlæge? Så er det bare om at komme af sted.

Hvad kan en tandlæge gøre for mig?

Din tandlæge kan hjælpe dig med at forebygge og behandle lidelser og dårligdomme i dine tænder g i dit tandkød. Selv om dine tænder måske ikke fejler noget lige nu og her, er det stadig vigtigt at yde en forebyggende indsats.

På den måde kan du nemlig undgå tandsygdomme som kan være både dyre og smertefulde at behandle. Du sparer penge, og øger samtidig sandsynligheden for at bevare dit blivende tandsæt smukt og funktionelt hele livet igennem.

Lad din tandlæge hjælpe med at forebygge tandsygdomme

Hvis du en til to gange om året sætter dig i tandlægens stol og gaber højt op, yder du en stor indsats i forhold til det forebyggende arbejde. Herved giver du nemlig din tandlæge mulighed for at afsløre eventuelle tilløb til eksempelvis parodontose eller karies – to af de mest kendte dårligdomme blandt danskerne.

tandlæge

Karies er i folkemunde nok bedre kendt som huller i tænderne, og kan forårsage grimme betændelses tilstande som i værste fald kan koste dig en eller flere tænder. Forstadiet til karies er misfarvede pletter på tandens emalje, som kan indikere syre skader.

Hvis din tandlæge vurderer at din emalje er misfarvet på grund af ansats til karies, kan han eller hun foregrib begivenhedernes gang med en fluor pensling. Skulle der være opstået en decideret skade på emalje kan tandlægen rense hullet op og lappe dette med en plast fyldning. Og skulle der være sket alvorlig skade på din tand, vil tandlægen kunne fjerne den betændte del og enten montere en kunstig tandkrone eller isætte et tandimplantat.

Find din lokale tandlæge i Vallensbæk

Du kan dog forhindre at det kommer så vidt ved med jævne mellemrum at besøge din tandlæge. Klik ind og bestil tid i dag på milletand.dk.

More articles