Få fjernet alger på din terrasse og indkørsel

17 May 2020
Lotte Hindsberg
image

Selvom alger ikke er farlige gør det ikke noget godt ved din terrasse eller din indkørsel hvis du har været så uheldig at finde de grønne alger på din grund. Men de er ikke kønne og når det er vådt bliver dine fliser eller terrasse glat. 

Der er flere muligheder for at fjerne algerne. Det kan gøres ved hjælp af sand, en børste og så god gammeldags knofedt. Du kan også give fliserne en omgang algebehandling. Bor du i Ålborg, kan du med fordel søge på algebehandling i Aalborg.

Højtrykspuling af dine fliser eller din træterrasse

Der er flere forskellige holdninger til om højtrykspuling er en god måde at fjerne alger, da du kan risikere at det ødelægger din terrasse eller dine fliser. Hvis spulingen foregår med et forhøje tryk kan det få din træet på til din terrasse til at splintres. Det samme kan ske med dine fliser. Hvis der er for højt et tryk på, kan det fjerne den øverste del af fliserne, som så bliver grove og ujævne og algerne har i fremtiden nemmere ved at sætte sig fast i fliserne.

Fjern alger på dit drivhus

Et andet sted som med fordel kan få fjernet alger og få en algebehandling er drivhuset. Udover det rent kosmetiske i, at det ikke pynter på glassene, har algerne her den virkning at du vil få mindre udbytte af det du har stående i drivhuset.

Husk også dit tag

Nu hvor du er igang med at fjerne alger, er det også en god ide at undersøge om du har alger på dit tag. Alger tiltrækker mos og mos holder på vandet, så du kan risikere at at få en vandskade. Fjern forsigtigt moset og algerne og fald ikke for fristelsen til at højtrykspule. Det kan ødelægge dit tag og give endnu større vandskader.

More articles