Beskyt dig selv og din familie imod radon

31 maj 2021
Astrid Pedersen

Måske har du hørt om radon – den radioaktive gas som trænger op gennem undergrunden og siver ind i private boliger gennem revner og sprækker i fundamentet. Der er god grund til at være på vagt over for radon, som menes at være årsag til over tre hundrede tilfælde af lungekræft i Danmark per år.

Hvordan sikrer jeg mit hjem imod radon?

Hvis du ønsker at beskytte dig selv og din familie imod indånding af de potentielt kræft fremkaldende radon gasser bør du først og fremmest få målt radon værdierne i din bolig. Dette gør du ved at opstille radon målebokse i alle de rum i huset som anvendes oftest. Det drejer sig eksempelvis om stuen, børneværelset og soveværelset.

Du kan købe radon målebokse hos RadonHuset – en dansk virksomhed som hjælper bolig ejere med at sikre deres hjem imod for høje radon forekomster. Dine radon målebokse skal blive stående på samme placering i et par måneder. I løbet af dette tidsrum når radon måleboksene at opsamle tilstrækkeligt med radon partikler til at kunne levere et retvisende billede af radon niveauet.

Det er altid en god idé at foretage radon målingen i løbet af fyrings sæsonen. På den måde er man sikker på den mest nøjagtige måling. Når vi tænder for varmen vil temperatur forskellen afstedkomme en vakuum effekt i boligen som forårsager en øget indsugning af radon. Og da vi lufter mindre ud i vinter halvåret vil der naturligt ophobe sig mere radon i boligen.

Lad RadonHuset hjælpe dig med din radonmåling og -sikring

Når der er gået et par måneder efter opstilling af radon måleboksene skal disse sendes til analyse hos RadonHusets laboratorium. Efter nogle uger vil du modtage svar på testen i form af en rapport med analyse af din boligs radon værdier. Læs mere om radon sikring på RadonHuset.dk.

Flere Nyheder