Brugte biler – prøvekør dem altid, inden du handler

11 September 2020
Camilla Skøtt

Det er fristende at stole hundrede procent på den person, der vil sælge dig en bil, fordi du på den måde hurtigt kan komme hjem igen, men tro os… det er godt givet ud at prøvekøre bilen først.

Har du indledt jagten på det køretøj, der skal fragte dig og familien rundt, og er du presset på tiden, så overvejer du måske at købe en brugt bil uden at prøvekøre den først. Det er en dum idé. Du skal ALTID sætte dig bag rattet og køre en tur, inden du underskriver sludsedlen – og det skal være en ordentlig tur.

Som tommelfingerregel siger man, at du som minimum skal køre 20 kilometer, og du skal mærke efter, om bilen er god. Det er ikke nok at rulle rundt i nabokvarteret i 5-10 minutter – du skal både på motorvej og ind i byen og køre. Men hvad skal du mærke efter? Læs med efter billedet og bliv klogere.

Sådan prøvekører du en bil

Når du er på henholdsvis motorvej og inde i byen, skal du mærke og lytte efter på forskellige områder. Tjek blandt andet om pedaler og gearskifte virker, som det skal, eller om der er noget, der irriterer dig; måske er det bare bilen, der er sådan, men så bør du måske overveje et andet mærke.

Lyt altid efter mislyde, når du prøvekører en bil. Er der nogle, bør de tjekkes af en mekaniker; igen kan det være, at det bare er bilens lyd, men hellere være på den sikre side end at købe katten i sækken.

Når du kører ad en lige strækning, kan du med fordel prøve at løsne grebet om rattet og tjekke, om bilen fortsat kører ligeud. Lyt desuden til bilen, når den står i tomgang – lyder den, som den skal?

Sidst men ikke mindst er det en god idé at gennemgå alle kontakter og funktioner, inden du beslutter dig.

More articles