Derfor skal du uddanne dig til boligadvokat

31 juli 2019
Nete Mortensen

editorial

Når mange af os tænker på advokater, så ser vi et dramatisk scenarie for os; vi forestiller os alvorlige, kampberedte og jakkesætsklædte mennesker, der står over for en dommer og en jury i en retssal. Her er det tit liv og død, som det handler om.

Men det billede af advokater, som vi ser i medierne, er et meget unuanceret et af slagsen. For det at være advokat kan betyde rigtig mange forskellige ting. Det kan også involvere at rejse en masse, sidde på kontor eller være ude blandt helt almindelige mennesker. For eksempel er en meget spændende – og lidt mindre dramatisk – gren af advokatbranchen det at være boligadvokat.

Det laver en boligadvokat

Som navnet nok antyder, så har det at være boligadvokat noget at gøre med boliger. I bund og grund er en boligadvokat en person, som har sat sig grundigt ind i og specialiseret sig i al den jura, som omhandler køb, salg og leje af boliger.

Derfor er en boligadvokat også en person, som bistår personer, som er i en proces omkring køb eller salg af bolig. Man kan også være med til at hjælpe både udlejere og lejere, hvis der for eksempel skulle komme uenighed omkring en kontrakt. Mulighederne er mange, og der er rigeligt med opgaver at kaste sig over.

Hvor kan man arbejde?

Som boligadvokat er der også en række forskellige muligheder, når det kommer til ansættelser. Man kan blandt andet komme til at arbejde som konsulent på et normalt advokatkontor. Men man kan også komme til at arbejde for boligfirmaer, for eksempel lig eboligadvokat.dk

People Shaking Hands

En ting er sikkert; det er ikke et kedeligt job. Måske er det ikke så vildt som at være anklager i en retssag. Til gengæld får man muligheden for at hjælpe helt almindelige mennesker til et godt liv og en håbefuld fremtid. 

Flere Nyheder