Diamantringe til enhver anledning

14 May 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Diamanter er for ingenting en af de mest populære ædelstene der bliver brugt til blandt andet ringe. Mange kvinder her en eller flere diamantringe i deres smykkesamling. En af diamanternes helt store fordele er at det er en sten, der passer perfekt både til hverdag men også til fest. Det betyder at diamantringene ikke bare ligger og samler støv i smykkeskrinet og kun kommer frem ved særlige lejligheder.

Der er også noget spændende, mystisk og meget romantisk over diamanter, for sjældent har en sten været omgivet af så meget historie. En af de største og smukkeste historier er historien om Richard Burton som købte en 65 carat stor diamant til Elisabeth Taylor. Diamanten kostede over 1 mio. dollars tilbage i 1969.

Diamanterne hentes op fra Afrikas mørke

Mange af de diamanter der i dag bruges til diamantringe hentes op fra Afrikas mørke jord. Det er også her at verdens største diamant bliv fundet tilbage i 1905. Diamanten var på hele 3106 carat.

Til sammenligning er diamanter på over en carat både sjældne og store og de diamanter, der bruges til diamanter ofte er meget mindre. Diamanten blev efterfølgende kløvet og lavet om til 105 forskellige diamanter. Den største, Afrikas stjerne op 530,2 carat blev en del af de engelske kronjuveler. 

De mest almindelige diamanter ligger i spektrummet hvid til gul, med hvid som det fineste, men da en hel ren gul diamant er så sjældent er den af tilsvarende høj værdi. Diamanter kommer iøvrigt i mange forskellige farver. Heriblandt blå, røde og lyserøde. De er så sjældne at der kun findes max. 5 nye om året. 

En diamant vurderes efter de 4 C’er. Carat, color, clarity og cut. På dansk vægt, farve, klarhed og slibning. En diamant skal helst vurderes inden den kommer i en fatning, hvis man ønsker en nøjagtig vurdering. Det skyldes blandt andet at man ikke kan se bagsiden af diamanten.

More articles