Emaljering af dit badekar

14 October 2021
Athene Eriksen

editorial

Emaljering af dit badekar

Hvordan foregår processen? 

Emalje blev oprindeligt brugt, til fremstilling af emalje badekar og håndvaske i porcelæn, som en afsluttende finish. Dette var med til at give det et glat og elegant udseende, samt modstandsdygtighed til benyttelsen af disse. Før i tiden ville pulver blive påført, for derefter at blive opvarmet i en ovn, men i disse moderne tider findes der et bedre alternativ: Polyurethan. Dette benyttes bl.a. også på andre ting som eksempelvis overfladen på både og industrigulve, da det er 100% vandtæt og farven ikke ændres ved brug.

Traditionen tro kaldes selve processen stadig for emaljering, eller i nogle tilfælde re-emaljering, afhængigt af om det er et nyt produkt der fremstilles eller om der er tale om renovering af eksisterende produkter. 

I hvilke tilfælde kan emalje benyttes? 

Emalje, eller polyurethan, kan bruges til mange forskellige formål. Eksempelvis til at reparere skader, opfriske udseendet af dit badekar og dette gøres ved at starte med grundarbejdet: 

– Badekarret rengøres og forberedes
– Løs/slidt emalje fjernes, samt rust og gammel fugemasse
– Evt. kalk fjernes med professionelle produkter
– Skader elimineres med slibning og reparation
– Badekarret rengøres endnu en gang
– En hæftegrunder påføres området
– Yderligere 2 lag grunder påføres
– Emaljen påføres med sprøjte pistol over 4 omgange, for at sikre et varigt resultat.

Normalt vil du have mulighed for igen at tage et dejligt, afslappende bad igen efter 24 timer. Er det dog en mulighed for dig, kan der eventuelt ventes 7 dage, for at afvente maksimal hærdning. Dette påvirkes af faktorer som eks. luftfugtighed og temperatur. 

Hvor meget skal jeg investere i renoveringsprocessen? 

Dette afhænger af omfanget af området. Er det en mindre skadet område eller ønsker du en komplet fornyelse af dit badekar? Prisen aftales før påbegyndelse, så du kan føle dig tryg og sikker, på et skinnende resultat af din investering.

More articles