En svær balancegang med Makeup

21 May 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Kender du det, at nogle mennesker er naturligt smukke, hvor de bare kan fremstå gudeskønne fra naturens side, og mange mennesker misunder dem, at de stort set ikke har brug for makeup?

Så når de endelig har lidt makeup på, så tænker man ikke mærke til det, eller det fremhæver deres flotte features i forvejen.

Det kan give en lidt skævvridende samfundsopfattelse, fordi andre mennesker så kan blive så usikre på sig selv, at de eksperimenterer sig frem med, hvilken makeup der lige dækker de urenheder, som de bliver ved med at finde til en grad, at det kun er dem selv, der kan se det – og måske er det endda også bare indbildning.

Til sidst har de lagt så meget makeup, at de ikke er til at kende, og nu har de vænnet sig til at have makeup op, at de praktisk talt ikke kan forlade en dør ud til det offentlige rum, uden de skal bruge mindst tre kvarter på at lægge makeup.

Vi vil sige, at man skal lægge makeup med mådehold, hvor man jo sagtens kan have noget, man bruger hver dag, fordi det er blevet en del af ens identitet, som hvis man tog et smykke på hver dag.

Andre instanser kan jo være, man skal til fin fest, hvor man netop gerne vil gøre lidt ekstra ud af sig selv, så man bruger det mere dyre og måske sjældne makeup, man ellers ikke har fremme.

Disse forskellige ting med makeup kan du finde her: https://www.sephora.dk/makeup-1/

Men undgå for alt i verden at blive omtalt som en pyntedukke eller en, der lægger for meget “krigsmaling”, for det efterhånden sværere at holde inde med det end ved at fortsætte i samme rille.

Og er du ikke også træt af, at du skal fjerne så meget makeup, før du går i seng – og så er der de dage, du glemmer det, og vågner op med næsten en aftegning af dit ansigt i puden.

More articles