Er det farligt med spartling af vægge?

08 maj 2019
Anders Lundtang Hansen
Er det farligt med spartling af vægge?

Det korte svar er, at nej, det er det ikke.

Det kan du blandt andet se nærmere om via følgende link, hvor der også bliver forklaret, hvordan man rent praktisk spartler vægge: https://malerkanonen.dk/spartling-af-vaegge/

Men vi kan godt lige bruge vores sidste spalteplads til at forklare dig nærmere om, hvorfor det egentlig ikke er farligt arbejde, men at det i sagens kerne heller ikke er noget, man skal sætte små børn til at lave.

I moderne tid er man heldigvis gået bort fra at bruge farlig asbest og andre slags skadelige materialer og kemikalier, som man skal være omgivet af i form af en renovering eller forandring, man laver i ens hjem.

Skulle der være mistanke om dette, så er man hurtigt ude at tjekke og eventuelt fjerne dette.

Derfor er der ikke noget farligt ved at spartle vægge, men netop af grunden til, at vi siger, man ikke skal sætte børn til at lave den slags arbejde, så er spartelmassen heller ikke noget, man ligefrem skal spise eller af andre årsager få ind i sig.

Således skal man heller ikke lade dyr løbe omkring i de rum og lokaler, hvor man spartler op, da de kan få lyst til at slikke på spartelmassen og få det ind i sig, og det er ikke ønskværdigt.

Af den grund husker fornuftige mennesker at afskærme og lukke til ved de lokaler, hvor man ønsker at spartle væggene, så der ikke er andre, end dem der arbejder, som kan komme ind – og så det kan få lov at tørre i fred.

Men man skal også selv huske at beskytte sig, så man ikke får det på tøjet, og generelt er det smart at have en maske på, så man ikke ender med at få noget spartelmasse uheldigt ned i ganen, hvis man for eksempel skal spartle højt oppe.

Flere nyheder