Få den bedste hjælp til afvænning på et misbrugscenter

12 July 2020
Astrid Pedersen
image

editorial

Når et menneske udvikler et misbrug går det desværre i langt de fleste tilfælde kun én vej. Der sker sjældent – for ikke at sige aldrig – det at et afhængigheds betinget misbrug går i sig selv igen. Har afhængigheden først slået sine stærke kløer i et menneske vil favntaget blot strammes med tiden. Og når misbruget når et vist punkt skal der professionel hjælp til for at komme helskindet ud på den anden side.

Hvor kan jeg få hjælp til min misbrugsramte pårørende?

Hvis du oplever, at din kæreste eller ægtefælle re på vej ud i – eller måske endda allerede har udviklet – et misbrug af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin, bør du handle med det samme. Det nytter ikke noget at vente, for det vil med stor sandsynlighed ikke blive bedre. Tvært imod vil et misbrug som oftest eskalere. Og jo længere tid der går, des sværere vil det blive at få den misbrugramte på ret køl igen.

Det er faktisk din pligt som en af de personer, som er tæt på den misbrugsramte, at tage affære – såvel menneskeligt som på det moralske plan. Men dette behøver ikke at betyde at du nødvendigvis skal stå alene med ansvaret. Du kan faktisk med fordel inddrage andre pårørende, for eksempel familie, venner og kolleger. Det kan faktisk være lettere at overtale den misbrugsramte til at modtage behandling hvis man er flere om det.

Effektiv misbrugsbehandling på professionelt misbrugscenter

Samtidig kan du altid få hjælp til tilrettelæggelse af et behandlings forløb på et misbrugscenter. Behandlingscenter Stien er blandt de misbrugscentre i Danmark som har den højeste succes rate når det handler om misbrugsbehandling. Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til hele processen – fra den svære konfrontation og til den effektive behandling. Du kan kontakte Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

More articles