Få den rette hjælp til afvænning på et misbrugscenter

19 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Misbrug og afhængighed af alt fra alkohol og receptpligtig medicin til hårde stoffer, sex, shopping og spil udgør et stort sundhedsmæssigt problem i den danske befolkning. Rigtig mange tusind danskere rammes hvert år af en afhængighed som kan koste dem alt.

Når først man har udviklet et misbrug kan det være rigtig svært at slippe af med det, uanset om der er tale om substans misbrug så som alkoholisme eller narkomani eller om det handler om ludomani, shopaholisme eller måske sex afhængighed. Får et misbrug lov til at udvikle sig kan afhængigheden blive så stærk at der skal en professionel behandling til for at få den misbrugsramte på ret køl igen.

Er der tale om et substans misbrug kan det faktisk være direkte farligt at forsøge sig med afvænning på egen hånd, uden professionel supervision og assistance. Kroppen kan have vænnet sig til receptpligtig medicin eller alkohol i en grad så at den vil reagere meget voldsomt hvis man pludselig berøver den stoffet.

En alkoholiker vil opleve abstinenser som på ingen måde tåler sammenligning med almindelige tømmermænd. Og en pillemisbruger som har opdyrket en afhængighed af opioider vil gennemgå samme lidelser som en heroin narkoman der tager en ”kold tyrker”.

Slip af med dit misbrug med professionel afvænning

Derfor er det meget vigtigt at du, såfremt du er havnet i et tungt og længerevarende misbrug af alkohol eller læge ordineret medicin, straks tager kontakt til et misbrugscenter. Her vil du kunne få hjælp til afvænnende behandling under professionelt monitorerede forhold.

Din behandling vil indledes med det der kaldes afrusning eller afgiftning hvor diverse stoffer skylles ud af systemet. Under denne proces vil du hele tiden være under overvågning af professionelt sundheds personale, som kan skride ind hvis dit helbred forværres undervejs. Du kan læse mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk

More articles