Få det optimale tilskud til varmepumpe

06 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

Går du og påtænker en udskiftning af dit fyr? Så kan du med fordel vælge en varmepumpe som erstatning. I det følgende kan du læse mere om de forskellige varmepumpe typer.

Vælg den rette type varmepumpe

Der findes to slags varmepumper som hver især egner sig til forskellige former for opvarmning af boligen. En luft til luft varmepumpe er en oplagt løsning til dig som varmer dit hjem op ved hjælp af dyre og gammeldags elektriske varmeapparater.

Erstatter du disse med luft til luft varmepumper kan du spare rigtig meget på elregningen. Luft til luft varmepumper er nemlig meget mere effektive end elradiatorer når det handler om energi udnyttelsen.

image

Desuden vil en luft til luft varmepumpe varme boligen op på en mere behagelig måde idet den benytter varme luft strømme i stedet for stråle varme. Samtidig renser en luft til luft varmepumpe luften for partikler, pollen og mikroorganismer gennem særlige filtre, og skaber derved et sundere og mere behageligt indeklima i din bolig.

Dette reducerer behovet for udluftning hvilket igen bidrager til besparelsen. Og om sommeren kan luft til luft varmepumpen vendes og bruges til nedkøling af stuer og værelser.

Lad en luft til vand varmepumpe erstatte det gamle fyr

Varmer du derimod huset op ved hjælp af et fyr bør du i stedet vælge en luft til vand varmepumpe. Med en luft/vand varmepumpe kan du opvarme samme mængde brugsvand og cirkulationsvand men til en meget lavere pris.

En luft til vand varmepumpe er nemlig også meget energieffektiv. Og derfor kan du med en luft til vand varmepumpe forvente en besparelse på mere end halvdelen af din nuværende varmeregning.

Du kan lease en varmepumpe

Hvis du ikke synes økonomien rækker til den store udskrivning i forbindelse med køb af varmepumpe kan du i stedet vælge at læse denne på abonnementslignende vilkår. Læs mere på https://naervarme.dk/tilskud-til-varmepumper/ 

More articles