Få det smukkeste resultat med en professionel gulvafslibning

16 april 2020
Astrid Pedersen

editorial

Sæbe behandling er måske den mest populære form for behandling af trægulve i nyere tid. Og dette er ikke uden grund.

De fleste bolig ejere, som har fået lagt nyt gulv, eller skal have behandlet det gamle efter en gulvafhøvling eller en gulvafslibning, vælger den hvid pigmenterede sæbe, når gulvet skal efterbehandles. Sæben lysner træværket flere toner, således at det får et smukt og hvidligt skær.

Samtidig går sæben, som skures grundigt ind i træværket, ind og mætter fibrene i træet. På den måde opnås en silkemat overflade, som er afvisende over for støv og væsker. Men denne overflade er betinget af at den beskyttende hinde af sæbe stedse vedligeholdes. Dette sker ved hjælp af ugentlig gulv vask med sæbespåner.

Denne gulv vask skal være grundig og effektiv. Sæben skal arbejdes ned i træværkets overflade, førend behandlingen har effekt. Og forsømmes denne ugentlige rutine, vil et sæbe behandlet trægulv hurtigt begynde at udvise tegn på slitage.

Den før så smukke, lyse overflade vil blive mat og grålig, især der, hvor støv og snavs trædes ned i gulvbrædderne. Gulvet vil miste sine væske afvisende egenskaber, og spildte væsker vil danne grimme skjolder og pletter. Lyset fra solens skarpe stråler vil udtørre og falme gulvet til en gullig nuance. Og så vil gulvet få en tendens til at danne splinter.

Få dit smukke gulv tilbage med hjælp fra en dygtig gulvmand

Når først gulvet er blevet så slidt, at disse tegn begynder at optræde, kan du kun genskabe den lækre overflade med en gulvafslibning og en ny sæbe behandling. Til dette formål bør du alliere dig med en professionel gulvmand, som kan forestå såvel gulvafslibning som efterbehandling – med det optimale resultat.

Hvis du er interesseret i et skarpt tilbud på en professionelt udført gulvafslibning og efterbehandling, kan du klikke forbi https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-farum/ 

 

Flere Nyheder