Få et flot og ensartet gulv med en grundig gulvafslibning

17 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et slidt og træt trægulv er ikke alene kedeligt at se på. Det er som regel heller ikke særligt behageligt at betræde. Ud over det, at et gammelt trægulv er mere udsat for ridser og skrammer fra møbler, sko og kæledyrs kløer, vil den udtørrede overflade også få en tendens til at danne splinter.

Dette betyder, at man vil være nødsaget til at gå rundt med sko inden døre, hvis man ikke ønsker splinter i fodsålerne – eller at få revet strømper og sokker til trevler. En sådan situation er selvfølgelig uholdbar, især hvis man har børn, som leger meget på gulvet. Og derfor vælger mange bolig ejere at skifte det slidte trægulv ud med et mere rengøringsvenligt et af slagsen, for eksempel et epoxy gulv eller en gulv belægning af syntetisk klik parket.

Bevar dit gamle trægulv – det betaler sig

Dette kan naturligvis også være meget fristende. Disse gulv typer er ikke alene mere slidstærke og modstandsdygtige end et trægulv. De er også langt mere rengørings venlige, og en del mindre krævende., når det handler om pleje og vedligeholdelse. Men til gengæld mister dit hjem noget af sin charme, hvis du fjerner trægulvet – og dermed en stor del af sin værdi.

Hvis trægulvet ellers er intakt, og træværket gennemgående sundt, er et trægulv et næsten uvurderligt aktiv for din bolig. Og derfor er det en rigtig god idé først at undersøge om trægulvet på nogen måde kan bevares – for eksempel ved en grundig gulvafslibning og en efterfølgende behandling med lak, sæbe eller olie.

Hvem kan hjælpe mig med en professionel gulvafslibning?

Det kan altid bedst betale sig at lade en professionel faglært håndværker forestå den tunge opgave med gulvafslibning og efterbehandling. Hos Gulvkanonen finder du udelukkende dygtige gulvslibere, som står klar til at hjælpe med dette projekt – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-herlev/ 

More articles