Få et flottere gulv med en professionel gulvafhøvling

09 juli 2020
Astrid Pedersen

Alle trægulve bliver med tiden slidt. Slitage i trægulve kan dog udmønte sig på mange forskellige måder. Er du træt af at se på dit slidte trægulv bør du kontakte et gulvfirma som kan hjælpe med enten en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Skal jeg vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

I mange tilfælde vil dit trægulv kunne blive rigtig flot med en gulvafslibning og en efterfølgende plejende og beskyttende behandling. Hvis træværket er sundt, og trægulvet intakt og uden de store niveau forskelle, vil en gulvafslibning kunne gøre underværker. Ved denne procedure fjernes nemlig de værste skønhedspletter og overfladiske skrammer, som skæmmer gulvet og gør det trist at se på.

Men har dit gulv lidt større skade som følge af indtrængende fugt, kan en gulvafhøvling være nødvendig. Når et trægulv udsættes for vandskade vil lameller eller parketter suge væsken til sig, hvilket kan forårsage opsvulmen. Dette giver anledning til buler, dybe revner og grimme misfarvninger som sidder dybt i træet. Og disse skader kan kun udlignes ved hjælp af en gulvafhøvling.

Hvem kan udføre en gulvafhøvling?

Afhøvling af gulve bør foretages af professionelle gulvmænd. Der er nemlig her tale om en langt mere invasiv procedure end en gulvafslibning, som du i princippet godt selv kan udføre. Forsøger du dig som lægmand med at udføre en gulvafhøvling kan du risikere at forårsage endnu større skader på dit trægulv. Og så er det ikke sikkert at gulvet står til at redde.

Det er samtidig vigtigt at få gulvmandens vurdering af skadernes omfang og gulvets beskaffenhed føren end gulvafhøvling foretages. Gulvet skal have en vis tykkelse førend det er forsvarligt at lade det afhøvle. En dygtig gulvmand vil hurtigt kunne bedømme hvor meget eller hvor lidt der skal høvles af gulvet for at eliminere diverse niveau forskelle og misfarvninger uden at ødelægge træværket.

Du kan få et godt tilbud på gulvafslibning eller gulvafhøvling hos DBF Gulvservice via hjemmesiden https://dbf-gulvservice.dk/ 

Flere Nyheder