Få fjernet mos og alger nemt og enkelt

14 September 2020
Lotte Hindsberg
image

Grønne alger er i sig selv ikke farlige, men de er ikke kønne og så er de glatte. Samtidig tiltrækker de mos og mos på f.eks. taget er ikke noget det har godt af. Mos holder på vandet og kan få tagsten til at flytte sig fordi de er tunge og det kan betyde at der er risiko for en vandskade på loftet. I yderste tilfælde en bekostelig affære.

Der er flere metoder til at få fjernet alger. Den ene er knofedt, en kost med en hård børste og en god mængde tålmodighed. Smid lidt sand på din terrasse og gå igang med at skrubbe fliserne. Spul efter med vand og gentag hvis der er områder der mangler. Samme metode vil også fjerne flisepest og sikre at revnerne i mellem fliserne bliver fyldt op og du ikke få ukrudt. 

Er der alger og måske mos på dit tag, kan du fjerne det forsigtigt med en børste. I princippet som med fliserne. 

Rens med højtrykspuller

Det er også muligt at få et firma ud og højtrykspulle dine fliser, terrasse eller tag. Du kan læse mere her http://www.algemesteren.dk/tagrens/. Her er det dog vigtigt at du sikre dig, at han ved hvad han laver og ikke spuler med et for højt tryk. Det kan nemlig også flytte dine tagsten og medføre en vandskade.

Dine fliser kan hvis der er for voldsomt et tryk miste det øverste lag af flisen, hvilke gør den rug. At dine fliser bliver ruge gør det nemmere for algerne at sætte sig fast og så er det skuen uden ende at få dem fjernet.

Når algerne er fjernet er det muligt at give fliserne en algebehandling, som gør det nemmere at fjerne algerne næste gang. Det er en opgave du selv kan udføre eller du kan få det udført, samtidig med at et firma fjerner algerne for dig.

More articles