Få flotte og strålende gulve med en gulvslibning

17 May 2020
Astrid Pedersen
image

Er dit trægulv slidt og grimt at se på – og måske endda ubehageligt at betræde? Så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at du skal skrotte gulvet. Mange bolig ejere vælger at rykke det gamle trægulve op for at erstatte det med et nyt et af slagsen, eller dække det med en anden form for gulvbelægning, blot gulvet udviser overfladiske tegne på slid.

Disse kan dog også sagtens få gulvet til at fremstå mere skadet end det egentlig er. Men de gråligt matte slidspor fra nedtrådt støv, de grimme skjolder fra spildte væsker og de mange ridser, splinter og skrammer, som akkumuleres over tid, er til alt held i langt de fleste tilfælde blot overfladiske. Denne type skønhedspletter stikker sjældent meget dybere end et par millimeter ned i træværket. Og det betyder at de kan fjernes ved en gulvslibning.

Kan mit trægulv tåle en gulvslibning?

Måske kigger du på dit flossede og affældige trægulv og overvejer om det mon kan holde til en afslibning. Det forholder sig dog sådan, at langt de fleste trægulve uanset træværkets sort og gulvets type sagtens tåler en gulvslibning. En gulvslibning er en forholdsvis skånsom procedure, når man sammenligner med den noget mere invasive gulvafhøvling.

Er du i tvivl om hvorvidt du bør lade dit gulv afslibe, kan du altid rådføre dig med en erfaren gulvmand. Han vil med sikkerhed kunne vurdere om trægulvet har tilstrækkeligt med slidlag til at kunne tåle en afslibning – og hvor meget eller lidt der i givet fald skal fjernes af overfladen for at opnå det optimale resultat.

Med hjælp fra en faglært gulvsliber kan du faktisk genskabe den smukke og ensartede overflade som dit gulv havde da det var ganske nylagt. Og med den rette efterbehandling skal dit gamle trægulv nok komme til at stråle som nyt.

Du kan læse mere om gulvslibning på gulvafslibning-priser.dk

More articles