Få hjælp til afvænning på et misbrugscenter

19 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Afhængighed kan antage mange former. Der findes de forskellige typer substans misbrug som for eksempel alkoholisme og narkomani. Og så findes der afhængighed af spil, også kaldet ludomani, sex afhængighed, og afhængighed af skærme eller shopping.

Alle former for afhængigheds betinget misbrug er ødelæggende for den menneskelige psyke. Hvad angår substans afhængigheden ødelægger disse misbrugs typer også fysikken. En alkoholiker, som har drukket tæt i mange år, vil ikke umiddelbart blot kunne lægge flasken på hylden og dernæst være fri af sit misbrug. Kroppen vil have vænnet sig til stoffet i en grad så at det faktisk kan være forbundet med direkte livsfare at prøve at kvitte sit alkoholmisbrug på den måde.

Det samme gælder for en person som er afhængig af receptpligtig medicin. Prøver man at standse sit misbrug fra den ene dag til den anden kan man ryge ud i meget alvorlige abstinenser. Tømmermænd er for intet at regne i forhold til svære alkohol eller opioid abstinenser som kan medføre svære smerter i hele kroppen, høj feber, rystelser, kvalme og opkastninger samt vrangforestillinger, depression og delirium.

Denne tilstand kan vare i mange døgn og kan være utroligt svær at komme igennem. Derfor anbefales det at selve afgiftningen eller afrusningen gennemføres under overvågede forhold på et misbrugscenter, og følges op med en længere afvænnende behandling.

Hvor kan jeg få hjælp til afvænning af mit misbrug?

Uanset om du er alkoholiker eller pillenarkoman vil du kunne få en professionel misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien er blandt de misbrugscentre i Danmark som har den højeste succes rate når det gælder behandling af alkoholisme og afhængighed af læge ordineret medicin.

Hos Behandlingscenter Stien får du afrusning eller afgiftning i trygge og sikre rammer fulgt op af en fem ugers forløb med intensiv behandling og terapi. Du kan læse mere om misbrugsbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles