Få hjælp til at komme ud af afhængigheden på et misbrugscenter

02 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du røget ud i et kritisk overforbrug af smertestillende medicin – og har du svært ved at se hvordan du skal komme ud af det igen? Så bør du søge hjælp på et misbrugscenter.

Hvorfor gå i behandling på et misbrugscenter?

Du tænker måske at misbrugsbehandling på et misbrugscenter er overkill. Det er vel bare et spørgsmål om at holde op med at spise pillerne, og så er den potte ude. Men her tager du grueligt fejl.

For det første vil du som afhængig få temmelig svært ved at finde det helt rette tidspunkt at kvitte på. Der vil altid lige være en situation eller en anledning som nødvendiggør et indtag af den smertestillende eller angst dæmpende medicin. Og så fortsætter misbruget bare i sin vante gænge.

For det andet er det faktisk rigtig farligt selv at prøve at gøre en ende på misbruget. Har du igennem en længere periode haft et højt forbrug af eksempelvis opioider, vil din krop have opbygget en tolerans over for stoffet.

Dette betyder, at dit misbrug højst sandsynligt vil have eskaleret i denne periode, fordi din krop stedse har skullet bruge mere og mere af det pågældende stof for at opnå den ønskede virkning.

Stopper du fra en denne dag til den anden vil kroppen reagere med voldsomme abstinens symptomer. Disse vil faktisk minde om dem en heroin narkoman oplever under en kold tyrker, og inkluderer voldsome smerter helt ind i knoglerne, konstant kvalme og opkastninger, feber og rystelser samt vedvarende migræne.

Opioid abstinenser kan stå på i mange dage, og er den primære årsag til selvmord eller tilbagefald blandt misbrugsramte mennesker. Derfor er det utroligt vigtigt at du får den rette behandling når du gerne vil ud af dit misbrug. Hos Behandlingscenter Stien kan du blive tilbudt overvåget afgiftning, hvor dygtigt sundhedsfagligt personale vil søge at lindre dit ubehag i videst muligt omfang. Læs mere om afvænning hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk

More articles