Få hjælp til dit boligkøb fra en erfaren boligadvokat

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle købe hus eller lejlighed? Så kan det godt betale sig at kontakte en dygtig boligadvokat, som kan bistå dig i forbindelse med handelen.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe mig med mit boligkøb?

En boligadvokat er så at sige din modpart til ejendomsmægleren. Mægler vil altid være på sælgers side – og således er betegnelsen mægler lettere misvisende. I følge loven må en ejendomsmægler kun yde bistand til én af parterne i forbindelse med en bolighandel. Og da mæglers hoved interesse ligger i at få lukket en handel så hurtigt som muligt – og helst til en god pris – vil han eller hun typisk forsvare sælgers interesser.

Med en dygtig boligadvokat ved din side har du en nyttig modvægt. Boligadvokaten kan hjælpe dig med at gennemlæse al den dokumentation, som hidrører fra såvel selve handelen som fra boligen og dennes omgivelser. På den måde kan du undgå mange af de kendte faldgruber i denne situation, og navigere trygt og sikkert igennem den jungle, som udgør det danske boligmarked og de forhold, som omgiver denne.

En boligadvokat vil kunne gennemskue hvorvidt boligforeningen, i hvilken din drømmelejlighed er beliggende, er veldrevet og har en sund økonomi. På den måde kan du slippe for grimme overraskelser i forbindelse med pludselige stigninger i fællesudgifterne.

Boligadvokaten vil også kunne advisere dig om diverse planer i lokal området, som vil kunne påvirke din boligs værdi – for eksempel om opførelse af høje bygninger foran ønskehuset, som kan være et hårdt slag for dettes herlighedsværdi. Så inden du skriver under på købsaftalen, bør du sikre dig, at denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold. Dette giver din boligadvokat mulighed for at bruge fjorten dage på at gennemlæse diverse dokumentation, og dermed sikre, at du foretager købet på et oplyst grundlag.

Find din boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles