Få overblik over dine lånemuligheder til andelsbolig

19 April 2021
Mathias Nielsen

editorial

Er du så heldig at have fundet en god andelsbolig, er det bare om at slå til. Andelsboliger er nemlig en relativt billig boligform, der især er udbredt i landets større byer. Typisk er andelsboliger udstykket som lejligheder, hvor hver lejlighed svarer til en bestemt andel af den samlede andelsforening. Andelsboliger koster som udgangspunkt mindre end ejerboliger af samme størrelse og på samme placering, og derfor er de attraktive prismæssigt. Til gengæld kan man ikke få lov at tage et realkreditlån til at købe andelsbolig for, men man skal derimod finansiere boligkøbet med et banklån (eller købe kontant, hvis man har pengene til det).

Står du og skal til at låne penge til en andelsbolig, er det derfor vigtigt at du afsøger lånemarkedet og sammenligner tilbuddene fra forskellige banker, sådan at du kan få det bedst mulige lån til den bedste rente. Det er nemlig som udgangspunkt renten, der er vigtigst for om lånet er dyrt eller billigt i forhold til andre lån.

Hvad skal du ellers holde for øje?

Foruden renten, er der et par andre faktorer, der spiller ind i forhold til om lånet kan betale sig for dig at tage. Én ting er de gebyrer og omkostninger der er, ved at få etableret lånet. Disse omkostninger kommer nemlig oveni lejlighedens egentlige omkostninger, og det er derfor noget der er værd at tage med i beregningerne.

Synes du det er uoverskueligt at finde ud af, hvor dyre de forskellige lån er i forhold til hinanden, kan du kigge på det tal der hedder ÅOP. ÅOP står for “årlige omkostninger i procent” og er altså udtryk for, hvad lånet, samlet set, kommer til at koste for dig på årlig basis. Sammenligner du ÅOP-tallet fra bank til bank, vil du få et klart overblik over, hvilket lån der er mest fordelagtigt.

Få bedre overblik over lån til andelsbolig her.

More articles