Få styr på paragrafferne i bolighandelen med en boligadvokat

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Som boligsøgende på markedet for ejerboliger i Danmark er der mange ting at tage hensyn til, når ønskeboligen skal i hus – så at sige. Økonomien omkring boligen er måske det, der fylder mest. Og som boligkøber er det en god idé at alliere dig med en erfaren boligadvokat.

Hvornår har jeg brug for en boligadvokat?

Når du har fundet drømmeboligen, og står for at skulle underskrive den tilhørende købsaftale, bør du altid sikre dig, at denne indeholder et advokat forbehold. Med et advokat forbehold er du nemlig sikret et vindue på fjorten dage fra aftalens underskrivelse, og til købet er endeligt. I denne periode har du mulighed for at lade en boligadvokat gennemlæse såvel kontrakten samt anden dokumentation, som hidrører fra handelen.

Samtidig vil din boligadvokat også sætte sig ind i foreningens drift og økonomi, og skabe sig et overblik over diverse planer i lokal området samt andre forhold, som kunne påvirke din beslutning om at købe boligen. En boligadvokat har mange års erfaring med at gennemskue denne form for dokumentation og med at afdække eventuelle faldgruber i forbindelse med handelen.

Det kan for eksempel være en dårlig økonomi i den forening, hvor din kommende lejlighed ligger. Ofte ses det, at ejer eller andels foreninger er drevet på et tvivlsomt grundlag, og at der er optaget dårlige lån. Dette kan få indflydelse på din fremtidige økonomi, og måske vælte dit budget. Eller måske er der planer op nyopførelse af boliger i nærheden af dit drømmehus, hvilket kan påvirke dettes herligheds værdi. Med en boligadvokat ved hånden kan du således foretage bolighandelen på et oplyst grundlag – eller blot nå at springe fra i tide, uden at det koster dig noget.

Som det fremgår, kan det godt betale sig at hyre en boligadvokat forud for køb af bolig. Du kan finde en dygtig og billig boligadvokat på https://eboligadvokat.dk/ 

More articles