Find de rette materialer til isolering

25 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Går du og drømmer om at opføre et lille anneks, som du kan bruge som gæstehus, eller hvor dine børn kan bo, når de bliver teenagere? Så er der mange faktorer at tage i betragtning. Til denne type bygge projekt skal der som regel indhentes tilladelse. Og så skal du sikre dig at dit nye lille hus overholder alle gældende regulativer for nybyggeri som skal anvendes til beboelse.

Isolering – et krav til beboelsesbebyggelse

Du bliver for eksempel nødt til at sørge for nødvendig isolering af boligens ydervægge samt af tag konstruktionen. Ellers vil din nye bolig simpelt hen blive for kold at opholde sig i om vinteren. Samtidig kan den rette isolering være en gave til indeklimaet og blandt andet forhindre dannelse af kondens som følge af temperatur forskelle. Når der dannes fugt kan der opstå svamp – og så er hele dit fine nye anneks så godt som ubeboeligt.

Hvilken slags isolering skal jeg vælge?

Der findes mange måder hvorpå du kan isolere en bygning – og lige så mange forskellige slags materialer til isolering. Du kan for eksempel vælge polystyren kugler til hulmurs isolering – et materiale som er særligt anvendeligt til efterisolering af ældre bygninger.

Typisk vil man i forbindelse med nybyggeri af mindre beboelses bygninger vælge isolerings plader, for eksempel Rockwool Flexibatts eller Rockwool A-Batts.

Til isolering af gulvet kan du vælge Jackon gulvplader – så undgår du at kulde trænger op i gulvet via jordbunden hvis der ikke er noget videre fundament eller en kælder til din nye bebyggelse. Og endelig kan du vælge de nemme og billige Knauff Ecobatt formstykker som kan bruges til såvel efterisolering som i forbindelse med nybyggeri

Hvor finder jeg de bedste isoleringsmaterialer?

I det online byggemarked 10-4.dk finder du et stort udvalg af materialer til isolering – se dem alle på 10-4.dk

More articles