Find det meste interessante museum i Århus

05 January 2021
Astrid Pedersen
image

Måske har du svært ved at forestille dig, at et museum kan være interessant. Mange af os har minder fra barndommen hvor museums besøg var et nødvendigt onde i forbindelse med klassens årlige ekskursion til storbyen.

De kedelige og langtrukne ørkenvandringer blandt tørre genstande udstillet i triste montre står muligvis prentet i din bevidsthed og vil dermed afholde dig fra atter at opsøge museer. Men her skal du huske at museer har udviklet sig med tiden.

På et moderne museum anno 2021 er der fokus på den spændende og levende formidling som kan fange og fastholde opmærksomheden hos såvel børn som voksne. Derfor vil du få en fundamentalt anden oplevelse ud af at gå på museum den dag i dag end for tyve år siden. Og du kan roligt regne med at du selv såvel som resten af din familie kan blive beriget af et museums besøg så længe I selvfølgelig vælger det rette museum.

Hvor kan jeg finde et godt museum i Århus?

Hvis turen går til Smilets By kan I godt se frem til en sand mangfoldighed af spændende oplevelser og aktiviteter. Foruden Den Gamle By, som byder på et unikt indblik i bylivet gennem tiderne, og AROS Kunstmuseet som tilbyder samtidskunst i høj kvalitet finder du Science Museerne under Århus Universitet.

Science Museerne tæller Århus Botaniske Have og Væksthusene, Steno Museet og Ole Rømer Observatoriet som hver især kan tilbyde vedkommende udstillinger samt interessante aktiviteter og oplevelser for alle aldersgrupper.

Du kan på Ole Rømer Observatoriet iagttage stjernehimmelen gennem et kraftigt teleskop som bringer himmellegemerne helt tæt på, under vejledning fra en uddannet astronom. I Århus Botaniske Have og Væksthusene kan du og familien blive klogere på klodens planteliv – og på Steno Museet kan du iagttage den videnskabelige diskurs i skiftende paradigmer gennem flotte og illustrative udstillinger. Læs mere på https://sciencemuseerne.dk/ 

More articles