Find inspiration til din have

27 December 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Noget af det hyggeligste ved at have en have er at få inspiration til ens næste haveprojekt. Det kan man gøre på mange forskellige måder. Du kan få en tur og kigge på andres haver og se om der er noget du kan kopiere og anlægge i din have eller du kan søge inspiration på internettet herunder husblog.dk 

Det er en god måde at bruge sin vinter på, når man nu ikke kan komme ud i haven. En anden fordel er at der ofte er gode råd at hente eller man kan se hvordan man helt præcis får ens ide ført ud i praksis.

Drøm vilde drømme

Uanset om man har et lille frimærke eller flere tusinde kvadratmeter at boltre sig på, er det tilladt at drømme vilde drømme. Som udgangspunkt er der altid plads til en plante mere. Derfor er det altid spændende at se, hvad andre har fået ud af deres haver. Det er en mulighed for at være kreativ og praktisk på samme tid. For på et tidspunkt skal drømmene jo føres ud i virkeligheden.

For nogle er det muligt selv at føre planerne ud i livet, men for andre kan det være nødvendigt at bede om hjælp. Enten hos venner eller hos uddannede håndværkere.

Husk tilladelser

Inden du går igang er det vigtigt at du sikre dig at du har de nødvendige tilladelser. Især hvis det er store projekter du har i tankerne. F.eks. må du ikke sætte et drivhus op, der er større end 9,9 kvm, uden at du først har indhentet tilladelse hos kommunen.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du har brug for en tilladelse, kan du ofte søge råd på internettet eller du kan kontakte din kommune og høre ad. Anlægger du uden de nødvendige tilladelser, vil du blive bedt om at fjerne dit projekt igen.

More articles