Giv dit gamle trægulv nyt liv med en gulvafslibning

17 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som ikke modtager den fornødne pleje og vedligeholdelse, vil hurtigt blive trist og tørt i overfladen. Dette sker fortrinsvis for ubehandlede trægulve, eller for trægulve som er behandlet med enten olie eller sæbe. Disse behandlings former forsegler nemlig ikke træværket på samme måde som eksempelvis lak eller maling, og træets overflade er således mere udsat over for daglig slitage.

Når et trægulv behandles med olie eller sæbe, arbejdes disse substanser ned i træværkets overflade, hvor de mætter fibrene med fugt og fedt. På den måde skabes en beskyttende hinde, som gør gulvets overflade væske og smuds afvisende. Men da træ er et levende og organisk materiale, varer denne hinde ikke evigt. Den skal løbende fornys gennem ugentlig gulv vask med særlige sæber, som forstærker og genopbygger hinden.

Forsømmes denne gulv vask over et par uger, vil hinden forsvinde – og den kan ikke gendannes ved almindelig vask. Gulvet vil således være ekstra udsat over for slid. Det mister sine væske afvisende egenskaber, og vil begynde at suge spildte væsker til sig. Således dannes grimme skjolder og pletter, som ikke kan vaskes bort uanset hvor hårdt du en skrubber og skurer.

Det samme gør sig gældende for de slidspor af nedtrådt støv, som primært optræder der hvor gulvet hyppigt betrædes. Og misfarvede plamager fra solfalming, som gulner det før så kønne, lyse træværk, er ligeledes permanente.

Hvordan bliver mit trægulv pænt igen?

Hvis du er ked af at se på det slidte trægulv med de mange pletter og misfarvninger, kan du med fordel alliere dig med en dygtig gulvmand. En professionel gulvsliber vil kunne genskabe den smukke, ensartede overflade – og med den rette efterbehandling vil dit gulv atter komme til at stråle.

Du kan altid hos Gulvkanonen få et godt tilbud på en gulvafslibning hos en gulvsliber i nærheden af dig – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/ 

More articles