Giv trægulvet nyt liv med en effektiv gulvafslibning

17 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Mange bolig ejere vælger i disse år at skrotte trægulvet i huset eller i lejligheden. Dette kan skyldes, at trægulvet er beskadiget, for eksempel af fugt, og ikke står til at redde. Men alt for mange skiller sig af med ellers sunde og intakte trægulve blot fordi disse er blevet lidt slidte og trætte i overfladen, eller fordi de er for krævende at vedligeholde. Og så er der dem, som gerne vil modernisere boligen, og ønsker sig et råt beton gulv i SoHo stil.

Behold det gamle trægulv – det betaler sig i længden

Men i mange tilfælde er det faktisk synd og skam at overhælde et trægulv med beton, eller brække det op blot for at erstatte det med et nyt. Især hvis der er tale om et originalt trægulv. Et originalt trægulv som er lagt samtidig med at bygningen blev opført vil typisk holde en solid kvalitet. Dette skyldes, at man i gamle dage udelukkende anvendte træværk som gulv belægning – og da gulvene skulle holde i mange år, valgte man fortrinsvis massivt træværk i en høj standard.

Et originalt trægulv passer præcist til boligen, især hvis der er tale om eksempelvis en murermester villa eller en patricier lejlighed. Og derfor vil et velholdt originalt trægulv udgøre et stort og nærmest uvurderligt aktiv for disse bolig typer, hvorfor du altid bør gøre dit yderste for at bevare det.

Hvordan får jeg mit grimme og slidte trægulv pænt igen?

Måske er det svært at forestille sig, at det plettede og skrammede trægulv med den grålige og indtørrede overflade nogen sinde kan blive smukt og skinnende på ny. Men det er faktisk lettere end du tror. De fleste af de skader, du kan se, er nemlig kun overfladiske, og lader sig nemt fjerne med en professionel gulvafslibning. Læs mere om gulvafslibning på gulvkanonen.dk

More articles