Gulvafhøvling priser – find de bedste online

26 juli 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du i besiddelse af et gammelt, slidt trægulv, og vil du gerne have at det kommer til at stå flot igen? Så kan du med fordel kontakte dit lokale gulvfirma med henblik på en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Hvornår skal jeg vælge afhøvling af gulve?

En gulvafhøvling er en temmelig voldsom procedure. Ved afhøvling af gulve fjernes op imod en halv centimeter af gulvets overflade hvilket er en del mere end der ryger ved en gulvafslibning. Derfor kan et trægulv kun type et begrænset antal afhøvlinger i løbet af sin levetid. Og af samme grund bør du være varsom med hvornår du vælger an gulvafhøvling frem for en gulvafslibning.

Langt de fleste trægulve, som blot har været udsat for almindelig slid, kan nemlig blive rigtig flotte igen med en skånsom gulvafslibning. De mange grimme og skæmmende pletter, ridser og skrammer, et trægulv kan pådrage sig gennem årene, vil nemlig typisk sidde i de øverste 1 – 2 millimeter. Det svarer meget godt til den mængde som fjernes ved en gulvafslibning. Og derfor bør du vælge en gulvafslibning hvis træværket ellers er gennemgående sundt og dit trægulv jævnt, plant og intakt.

En gulvafhøvling kan komme på tale hvis der er store niveauforskelle, dybe revner eller svære buler i trægulvet, eller hvis træværket er kapslet inden under et tykt og tungt lag lag eller fernis. Med en gulvafhøvling er det muligt at udligne de niveau forskelle, buler og revner som ofte fremkommer i forbindelse med vandskade, hvor træværket har suget fugt til sig og derpå er svulmet op. Og med en gulvafhøvling kan du også fjerne et tykt lag lak eller fernis hvor en gulvafslibning kommer til kort.

Du bør altid lade en professionel gulvmand forestå afhøvling af gulve. På den måde er du sikker på at resultatet bliver flot og uden skader. Find din gulvmand på https://gulvafslibning-priser.dk/ 

Flere Nyheder