Gulvafslibning – en uundværlig del af en effektiv renovering

17 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

En gang imellem kan det være rigtig rart at udføre en gennemgribende renovering i sit hjem. Der er faktisk kun gode grunde til at sætte boligen rigtig flot i stand. Hvis du alligevel har planer om at blive boende i huset eller i lejligheden de næste mange år, vil du nok sætte pris på at boligen tager sig godt ud. Og går du i salgs tanker, vil du kunne øge boligens værdi ved at renovere alle rum, så de fremstår indbydende og lækre.

Få styr på rækkefølgen af opgaver i din renovering

Med mindre at du ligefrem hyrer et entreprenør firma til at udføre renoveringen af din bolig, er det en god idé at du selv gennemtænker det flow i hvilket opgaverne skal udføres. Det er for eksempel ikke smart at få slebet gulvene og behandlet gulvene før badeværelset skal brydes ned og bygges op på ny.

På samme måde bør du vente med at male, til trægulvene har modtaget såvel gulvafslibning som efterbehandling. Maler du vægge lofter og indvendigt træværk før en gulvafslibning, risikerer du at det fine slibe støv sætter sig i den friske maling. Og så kan du faktisk starte forfra.

Den rette rækkefølge i tilfælde af at trægulvene skal ordnes, er at få gulvafslibning eller gulvafhøvling med tilhørende efterbehandling overstået, og dernæst dække grundigt af inden malerarbejde påbegyndes. På den måde kan du beskytte dit nybehandlede trægulv imod stænk fra malerpensler og ruller.

Hvem kan hjælpe mig med at afslibe mine trægulve?

Der er en vis pointe i at få en dygtig gulvsliber til at forestå opgaven med afslibning og efterbehandling af trægulve. Først og fremmest vil en faglært håndværker kunne klare dette arbejde på langt kortere tid – og med et langt smukkere resultat – end du selv vil kunne. Du kan få et godt tilbud på gulvafslibning på gulvkanonen.dk

More articles