Hjælp andre med affaldshåndteringen

18 August 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der eksisterer rigtig mange mennesker, som der gerne vil gøre noget godt for miljøet og ikke mindst være en god samfundsborger og følge de anvisninger, som der er givet til, hvordan man udfører korrekt affaldshåndtering.

Det kan være i større eller mindre omfang, som du kan læse lidt om af specielle udgaver her: https://www.fortum.dk/services/korrekt-affaldshaandtering

Men der er jo ikke rigtig en bøde for ikke at sortere ens almindelige dagligdagsaffald godt nok, da man højst kan få en irettesættelse, så man slækker måske også lidt på det eller glemmer lidt med vilje nogle gange, hvordan man burde gøre det.

Men så er der også dem, for hvem det er besværligt eller næsten umuligt at gøre det, hvor det ikke er nok at læse beskrivelser af, hvordan man skal gøre det, men at det er fysisk svært for dem at gøre det.

Det er den slags mennesker, at du skal hjælpe med affaldshåndteringen.

Hjælp dine medmennesker med affaldshåndteringen

Du kan jo ikke redde hele verden, men du kan jo gøre en indsats for den gamle dame længere nede ad vejen, som der har svært ved at komme ud til sin skraldespand.

Det er her, I kan lave en aftale om, at hun bare stiller det ude foran sin dør, og så kan du samle det op, når du alligevel er ude at spadsere.

Eller måske er det en gangbesværet person, der bor længere oppe i din opgang, som der ikke kan komme ned med affaldet, og der er ikke en affaldsskakt til den opgave.

Her kan du også være en hjælpende hånd ved at tage vedkommendes skrald med, når du alligevel selv skal ned med dit eget skrald eller bare ud af døren.

Hvis man ser nærmere på, hvordan man kan hjælpe andre med affaldssorteringen, så dukker der ofte man gode idéer op i en. 

More articles