Hvad er en elbil? Læs med her

07 December 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du på jagt efter en ny bil til familien, og ønsker du en fremtidssikker løsning med en klima venlig profil? Så bør du tage et kig på nogle af de nye, smarte elbiler på markedet.

Med en elbil undgår du at udlede farlige og usunde partikler til nærmiljøet. Du er med en elbil ikke afhængig af fossile brændsler. Og derfor vil et skifte til en elbil i langt de fleste tilfælde repræsentere e bedre brændstof økonomihvilket kommer din families husholdnings budget til gode.

Hvad er en elbil?

En ren elbil er, i modsætning tilen konventionel benzin eller dieseldrevet bil eller de såkaldte hybrid biler, en bil helt uden forbrændings motor.

image

Du vil opleve at din elbil hverken støjer eller lugter når du kører i den – og du vil ikke have behov for at fylde tanken op. Til gengæld er du afhængig af muligheden for opladning af bilens batteri.

Derfor er det en god idé at anskaffe en ladestander til hjemmet så batteriet kan lade op når bilen ikke er i brug. Og du bør altid sikre dig at kunne nå hen til en ladestander inden batteriet er helt fladt.

Hvad er fordelen ved at købe en elbil?

Der er mange fordele ved at vælge en moderne elbil frem for en klassisk bil som kører på benzin eller diesel.

Først og fremmest er der økonomien. Priserne på olie er heftigt stigende, og derfor er det dyrt at have en bil med en forbrændings motor.

Du vil opleve lavere afgifter på elbiler hvilket gør det billigere at have en elbil selv om den måske er lidt dyrere i anskaffelse. Og du vil, såfremt du kører optimalt, kunne få bilens batteri til at holde rigtig længe mellem opladningerne.

Du kan læse mere om de økonomiske og miljømæssige fordele ved elbiler på detdigitalebilhus.dk

More articles