Hvad får en advokat egentlig sin løn for?

05 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo givet, at en advokat skal have løn for sit arbejde, men det kræver ikke megen viden om arbejdsmarkedet for at vide, at mange advokater tjener rigtig, rigtig godt, om de så er boligadvokater, retsadvokater eller noget andet i advokat-faget.

Derfor drømmer mange unge mennesker da også stadig om at blive til advokater, fordi der stadig er stor prestige i det, der er god løn, eller de har læst historiske artikler om berømte advokater gennemt tiden eller set film, hvor advokater er omdrejningspunktet, hvor der ofte er meget drama.

Sådan er hverdagen dog sjældent, men meget er dog bestemt på spil, og det kan forklare en del af, hvorfor en advokat tager så høj en timeløn.

For hvis man aldrig har oplevet at få advokathjælp før, så kan man blive lamslået over, hvor stor regningen er, man får efterfølgende, for selvom man føler sig godt hjulpet, så virker alene da bare timeprisen da høj.

Men her skal man huske på, at en advokat skal have meget forhåndsviden, kende til jura og læse op op gamle sager samt at have viden om nogle tidligere lignende sager – og det kommer sig jo så til udslag, når man er til møde eller får hjælp af en advokat.

Vedkommende er jo blevet effektiv med at kunne arbejde, så det går markant hurtigere, end det for eksempel gjorde, da vedkommende begyndte, hvor hyren måske også var lavere.

Men som succesraten ved sager og tilfredse kunder er blevet større, så er lønnen nok også steget derefter, for omdømmet og konsekvenserne ved ikke at kunne klare arbejdet godt nok vil sende ringe i vandet – så hele advokatens karriere står nogle gange på spil her.

Det er ligesom en håndværker, der kan arbejde hurtigt og skabe et flot resultat bagefter. Sådan var det næppe i begyndelsen.

Den rette advokathjælp kan du for resten få her: https://www.holst-law.com/ 

 

More articles