Hvad fortæller et nummerplade tjek?

25 June 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvad kan et nummerplade tjek egentlig fortælle dig? Jo det skal vi prøve at dykke ned i. Det er nemlig ret relevant for dig, som skal købe en brugt bil. Her kan et nummerplade tjek hjælpe dig endnu bedre i mål med den bil, som du har øje på. 

Nummerplade tjek – hvad viser det? 

Et nummerplade tjek burde gerne være en fast del processen, når der skal købes en brugt bil. Det er nemlig vejen til, at du kan få en masse praktisk og nyttig information omkring den bil, du har øje på. Tit og ofte så kan det også være et redskab, der hjælper dig med at vælge biler til eller fra. 

Når du slår en nummerplade op, så får du mere eller mindre en masse praktisk information omkring din bil. Du kan blandt andet få information omkring, hvornår bilen sidst er synet. En bil skal synes hvert andet år. Det er lovpligtigt, da man kan sikre, at bilen overholder en række sikkerhedskrav, som er gode nok til, at bilen må køre på de danske veje. En anden ting du også kan se er, om bilen er registreret, hvilken energiklasse bilen tilhører, og hvad den årlige grønne ejerafgift er. 

Når du har en bils nummerplade, kan du også se, om der eventuelt skulle være restgæld i bilen. Det er selvfølgelig ret vigtigt at kende til. For at der restgæld, så kommer du til at hæfte for den gæld, som den tidligere ejer havde i bilen – og det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt.

Med andre ord kan du bruge et nummerplade tjek til at guide dig i din købsproces. Det kan nemlig være med til at bekræfte din beslutning, uanset om den hælder til købsiden eller til at du skal kigge i en ny retning. 

Kom godt fra start med et nummerplade tjek her. 

More articles