Hvad skal jeg med en boligadvokat, når jeg har en ejendomsmægler?

26 juli 2019
Astrid Pedersen

editorial

En fejlantagelse, mange boligkøbere gør sig, er, at ejendomsmægleren er deres ven. Men her skal man være opmærksom på, at ordet ”mægler” er temmelig misvisende. En ejendomsmægler må nemlig ikke repræsentere mere end én part i en bolighandel, i henhold til gældende regler inden for området.

Dette betyder i praksis, at mægler er sælgers mand. En ejendomsmæglers primære interesse er nemlig at få solgt så mange boliger så hurtigt som muligt – og helst til den pris, sælger forventer. Derfor skal du ikke regne med flere oplysninger omkring boligen og handelen fra mægleren, end han eller hun er forpligtet til at give.

En ejendomsmægler vil således ikke altid oplyse dig om forhold, som kunne have indflydelse på din beslutning om at købe boligen. Du er selv forpligtet til at gennemgå al dokumentation, som hidrører fra boligen, en eventuel ejerforening, og selve handelen. Der kan være rigtig mange faldgruber i denne sammenhæng, for eksempel klausuler om kommunal tilbagekøbsret (ses ofte i især Københavnske ejendomme). Der kan også være planer i lokal området, som på sigt vil kunne påvirke boligens værdi – og dermed din økonomi. Det kan for eksempel være byggeri, som vil spolere den udsigt, som betinger drømmehusets herligheds værdi. Og så er der selvfølgelig mulighed for, at ejerforeningen i den ejendom, i hvilken din nye lejlighed er beliggende, har en mangelfuld drift og en usund økonomi – for eksempel et tvivlsomt lån.

Få hjælp til gennemlæsning af bolig dokumentation hos en boligadvokat

Derfor kan det være en rigtig god idé at lade en boligadvokat gennemgå den relevante dokumentation, inden du siger endeligt ja til boligen. Når du skriver under på købsaftalen, bør du således sikre dig, at denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold, som giver din boligadvokat fjorten dage til at sætte sig ind i aktuelle sagforhold, og dermed rådgive dig omkring købet, så du kan nå at springe fra uden at det koster dig noget. Find billige boligadvokater på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder