Hvad skal jeg med en boligadvokat?

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Måske tænker du, at det da ikke er nødvendigt med en boligadvokat i forbindelse med køb af bolig. Der er jo en dygtig ejendomsmægler, som har styr på dokumenter og paragraffer, og som kan sørge for, at alt går efter bogen. Denne antagelse er dog, om end korrekt, så fejlagtig på eet særligt – og meget betydningsfuldt – punkt. Ejendomsmægleren er nemlig primært sælgers mand.

En ejendomsmægler må ifølge gældende regler ikke repræsentere mere end én part i en bolighandel. Da mægler er interesseret i at få lukket handelen hurtigt (og helst til en god pris), vil han eller hun ikke være tilbøjelig til at hjælpe dig med at afdække forhold vedrørendehandelen eller boligen, som potentielt kunne få dig til at ændre din beslutning. Derfor får du kun de oplysninger fra mægler, som han eller hun er forpligtet til at give dig. Og dermed kan du altså nemt komme til at overse vigtige faktorer i handelen.

Lad boligadvokaten fungere som din rådgiver i forbindelse med boligkøb

En boligadvokat vil kunne fungere som din modpart til ejendomsmægleren. Når du står for at skulle underskrive købsaftalen på din nye drømmebolig, bør du således sikre dig, at denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold. Et advokat forbehold giver din boligadvokat et vindue på fjorten dage til gennemlæsning af diverse dokumentation – det kunne være selve kontrakten, referater fra seneste general forsamling i ejerforeningen, bekendtgørelse om diverse lokalplaner med mere.

Ud fra en vurdering af samtlige sagforhold, som omgiver boligen, kan din boligadvokat råde dig i forhold til handelen. Og så kan du foretage denne på et oplyst grundlag – eller springe fra, uden at det koster dig en krone, så længe det foregår inden for advokat forbeholdets tidsramme.

Det behøver ikke at koste en bondegård at benytte en dygtig boligadvokat. Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles