Hvor længe kan man lave ølbrygning?

23 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Angående længden – forstået som tidsperiode – til, hvor længe man kan brygge øl, så mener vi sådan set ikke, hvor lang tid det vil tage at brygge en bestemt type øl.

Den slags kan du læse dig frem til på nettet eller sammen med de brugsanvisninger, du ofte vil få sendt med i købet af et ølbrygningssæt, eller når du bestiller et sortiment til brygning af en bestemt type øl.

Dette kan du blandt andet gøre her: https://www.hjemmebryggeren.dk/

Skulle du hellere købe elementerne selv, fordi du er kræsen med, hvordan du vil have brygget øl, så skal du noget søge separat information om dette.

Måske er du bare så erfaren, at du ikke har brug for en brugsanvisning til, hvordan man brygger øl, men at det sidder på rygraden af dig, at du næsten kan gøre det i søvne, mens du drømmer om øl.

Men rent tidshorisontmæssigt kan man sige, at du selv er herre over, hvor længe du egentlig gider brygge øl over flere omgange enten alene eller sammen med andre.

Der er jo ingen aldersgrænse på, hvornår man er blevet for gammel til det, og så længe man kan håndtere remedierne til ølbrygning uden at komme galt af sted, så er der intet til hinder for, at du sagtens kan blive ved, så længe som du lyster.

Man kan nok nærmere tale om, at der er en nedre aldersgrænse, for man skal helst være myndig, før man begynder at brygge øl.

Både er det en omstændig og forfinet proces, der kræver præcision, og så er det næppe alle unge mennesker, der har pladsen og tålmodigheden til at brygge øl selv.

Husk også endelig at brygge øl separat fra resten af hjemmet, da dette godt kan lugte, og sørg også for, at brygningsprocessen er helt afsluttet og gjort klar til næsten gang, så der ikke bliver brygget videre af sig selv i en forkert form for gæringsproces, mens du ikke kan holde øje med det – så der eventuelt sker en ulykke.

More articles