Hvornår har jeg brug for en boligadvokat?

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skulle investere i en ny bolig til dig selv eller til din familie, kan det godt betale sig at få fat på en dygtig boligadvokat. Mange mennesker tror fejlagtigt, at ejendomsmægleren også er til hjælp for dem som boligkøbere. Men reglerne er sådan, at en ejendomsmægler kun må yde bistand til den ene part i handelen. Og da ejendomsmæglerens primære interesse ligger i at lukke handelen hurtigt, og helst få solgt boligen til den højest mulige pris, vil han eller hun typisk stille sig på købers side.

Det vil sige, at du ikke får andre oplysninger ud af ejendomsmægleren, end hvad han eller hun er forpligtet til at give dig. Og så er det nemt at falde i en af de mange faldgruber, boligmarkedet kan byde på.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe mig med?

En boligadvokat kan hjælpe dig med at gennemlæse al dokumentation, som hidrører fra såvel bolighandelen og selve boligen som fra de planer, der foreligger omkring lokal området. Boligadvokaten har mange års erfaring med at spotte fælder og ”hemmelige” klausuler i denne dokumentation.

Han eller hun vil for eksempel kunne gennemskue, om boligforeningen har en usund økonomi, eller ikke er optimalt drevet. Eller om der er planlagt opførelse af bygninger, som vil kunne skæmme sin udsigt og dermed forringe værdien af den nye bolig på sigt.

Find din boligadvokat online, og spar penge

Du bør altid sørge for, at købsaftalen er forsynet med et advokat forbehold, før du underskriver denne. Dette giver din boligadvokat fjorten dage til at gennemlæse al dokumentation, og forholde sig kritisk dertil. Hvis boligadvokaten spotter noget, som kan have betydning for dit beslutning om køb af huset eller lejligheden, vil han eller hun sørge for at gøre dig opmærksom derpå, således at du kan springe fra handelen eller i det mindste gennemføre denne på et oplyst grundlag.

Find billig boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles