Hyr din nye medarbejder som vikar først

04 November 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Det tager tid og koster penge for dig at rekruttere nye medarbejdere. Samtidig er det svært for dig helt at vide, hvordan medarbejderen egentlig vil være. Det er både i forhold til at kunne udføre arbejdet, og hvordan vedkommende passer ind blandt de andre kolleger. Det kan derfor være et stort sats for dig, hvis du hyrer en ny medarbejder. 

En god måde for dig at finde ud af, om en ny medarbejder vil passe ind eller ej, er ved først at hyre ham eller hende som vikar. Ved at have dem i et vikariat på en uge eller en måned har du tid til at se dem an, og du kan finde ud af, om der er det rette match mellem dem og din virksomhed. 

Leder du efter et vikarbureau i Vejle, der tilbyder try and hire, kan du for eksempel kontakte dkvikarservice.dk. De har mange forskellige vikarer inden for blandt andet byggeri, produktion og lager. De vil derfor nemt kunne finde en kompetent medarbejder, som du kan prøve af i din virksomhed. 

Slip for administrationen med vikarer 

Så længe vedkommende er ansat som vikar, slipper du for al administrationen i forbindelse med udbetaling af løn og indbetaling til pension. Det er en kæmpe fordel for dig, at du har den mulighed. Derfor kan det være rart for dig at have en vikar lidt længere.

Hvis du hyrer vikarer for at kunne rekruttere dem til virksomheden, er det dog selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for rent faktisk at fastansætte dem, som du godt kan lide. Hvis du finder en dygtig medarbejder, vil de sikkert have nemt ved at finde et andet arbejde et andet sted. Du kan derfor ikke bare beholde dem som vikarer for evigt. På den måde kan du jo ikke være sikker på, at de bliver hos dig. 

More articles