Inkasso foregår ikke ligesom på film – bare rolig

28 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske har du set film, hvor begrebet eller en afart af “inkasso” indgå. Der er ligefrem en dansk film af samme navn.

I den slags tilfælde handler det ofte om, at nogle muskulente mennesker besøger en sagesløs person, som får at vide, at vedkommendes værdier og nogle gange hele boligen er inddraget til inkasso, hvorfor vedkommende skal afgive de ting på stedet og eventuelt forlade bygningen.

De store, pumpede mennesker er så til for, at der ikke sker problemer med vedkommende eller de andre, der er i husstanden, hvis det skulle udvikle sig til håndgemæng, da en advokat eller anden inkassator ikke altid er myndig eller bestemt nok til at inddrive disse ting.

For det første er det vigtigt at slå fast, at dette er fiktion, og det kun har været i meget få tilfælde, at man har set noget lignende eller optræk til noget, der skulle ende på den måde.

I den bedste af alle verdener vil man helst undgå, at en person tilgodehavende skal inddrives via inkassator.

Årsagen til, at man kan ende i sådan en situation, kan være ved, at man ikke har betalt nogle regninger, at man ikke har betalt af på nogle indkøb, man har købt på afbetaling; betalt ens kviklån og så videre.

Disse kviklån og afbetaling lever også tit af at have skyhøje renter, så man ender i en gældsspiral ved at optage den slags.

Dog er der nogle mennesker, der bevidst får fat i den slags penge eller værdier velvidende, at de ikke kan betale tilbage, og så ignorerer de rykkerne og andre truende meddelelser om at blive meldt til fogedretten.

I den slags situationer kan det blive nødvendigt at sende politiet ud og meddele vedkommende, at man skal møde i retten grundet udestående i den forbindelse, og nogle gange kan det så ende med inkasso-inddrivelse, men det skulle da helst gerne være den yderste nødløsning.

Måske kan det i så fald blive nødvendigt med en inkasso advokat som allieret.

More articles