Kan du holde til at være freelance tekstforfatter i længden?

16 April 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er måske nogle mennesker, der bruger det at være freelance tekstforfatter som et springbræt til at lave noget andet, eller de ender med at gøre det i en periode, hvor de vil tjene lidt ekstra.

Men de ender så med at lave det på fuld tid, hvor man lige må hutle sig igennem og leve på et minimum, fordi man måske ikke er den bedste, eller man ikke tør at bede om flere penge fra ens kunder – specielt hvis man har fået et godt forhold til dem, og man har aftalt en bestemt pris med dem.

Selvfølgelig ser man på de fordele, der trods alt kommer med at arbejde freelance, hvor man kan arbejde, når man vil, og man kan arbejde stort set fra, hvor man gider, specielt som tekstforfatter.

Men der er også meget administrativt arbejde i det, da man ofte skal drive det som en virksomhed selv.

Kan man holde til det i det lange løb?

At være freelance tekstforfatter kan blive hårdt i længden

Man overvejer måske endda, at man skal få sig et andet job, fordi man kun lige kan få det til at løbe rundt, men man VIL trods alt gerne leve af at skrive, og man får et kick ud af at gøre det, så man dropper den tanke igen.

Dog kan man så efter nogle lange perioder med alt for lange arbejdsdage – hvor man også inddrager ens weekender og må droppe en del af ens fritid og andre aftaler – begynde at få den tanke igen at se sig efter noget andet arbejde at lave.

Derfor skal man før, at man begynder at se, at man skal være freelance tekstforfatter i det lange løb, overveje, om det også er noget, som reelt medfører det springbræt til nogle andre drømme, eller man ender med at sidde fast i det og blive træt af det.

More articles