Kan man lave en konkurrence i gulvafslibning?

16 april 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig skal det lige slås fast med det samme, at hvis man er ude i at få lavet en professionel gulvafslibning, som man har betalt for, så skal man nok ikke lade der går konkurrence i den fra hverken kundens eller afsliberens side for at afgøre en strid eller bare se, hvem der er bedst.

Men er det muligt at opstille et scenarie med, at man skal lade forskellige gulvafslibere konkurrere mod hinanden under nogle givne kriterier for at se, hvem der er bedst til at udføre den opgave?

Mange opgaver med gulvafslibning er jo individuelle, så det første handler om at skabe nogle nogenlunde ensformige forhold, som de forskellige deltagere skal dyste under, og det kan være svært nok i sig selv.

Men det bliver nok lige så svært at blive enige om, hvilke kriterier man skal gøre gældende for, hvordan man finder den bedste til at lave en gulvafslibning.

Eventuelt bliver man måske nødt til at lave forskellige discipliner, der kan handle om alt fra finesse til hurtighed; gulvafhøvling forud og forskellige materialer og metoder til at gøre dette med.

Så kan man samle forskellige deltagere fra landet og måske endda udlandet med, så det på samme tid bliver en måde af udveksler erfaringer, hvor samlingspunktet så er denne konkurrence.

Det er ikke sikkert, man kan blive enige om, om dette er en officiel måde at bedømme, hvem der er bedst i landet, men man kan jo aftale, at det er et uofficielt mesterskab, hvis man ligefrem vil gøre det mere spændende.

Så kan man nemlig også tiltrække sponsorer og på den måde skaffe nogle mere spændende præmier foruden titlen som den bedste, som der er prestige i at vinde.

Det bliver jo også en god måde for de professionelle at vise og promovere, at man har vundet et mesterskab – og gerne det seneste.

Flere Nyheder