Kan man male fliserne på badeværelset?

25 February 2020
Camilla Skøtt

editorial

Fliserne på badeværelset får med tiden et trist og kedeligt udseende med kalkaflejringer og ucharmerende farver. Det er dyrt at skifte dem, så spørgsmålet er, om du i stedet kan male fliserne?

Har du en hjem, hvor fliserne på badeværelset har den karakteristiske gul-brune farve, der var så moderne for 30 år siden? Eller er de bare så slidte, at du ikke længere kan holde ud at se på dem? Så fat mod – det er nemlig muligt at male fliser, og det behøver ikke at være så besværligt endda.

God forberedelse er afgørende

Du kan få et flot, roligt og ensfarvet badeværelse og et ganske nydeligt resultat, hvis du forbereder dig grundigt, inden du kaster dig over malingen. Det er hårdt arbejde, men hvis du lægger kræfter i, kan du være færdig i løbet af en enkelt weekend.

Som det første skal du fliserne renses grundigt med afkalker, og herefter skal du vaske dem med almindeligt rengøringsmiddel. Når det er på plads, sliber du fliserne let, så de tager bedre imod malingen, og til sidst giver du hele balladen en farveløs grunder.

Når grunderen er tør, kan du male fliserne i den farve, du ønsker. Brug en fin, korthåret rulle og mal gerne to gange, så du får dækket fliserne og grunderen helt. 

Husk at badeværelset er et vådrum

Når du vælger maling til dit badeværelse, er det vigtigt at huske, at det er et vådrum, og derfor skal du bruge særlig maling (læs mere om det her: https://malerkanonen.dk/maling-af-badevaerelse/). 

At badeværelset er et vådrum, betyder, at det udsættes for store mængder vand og fugt, og derfor skal malingen blandt andet leve op til specifikke krav. Det lyder omstændeligt, men ned lidt professionel vejledning er du hurtigt i hus. Og når arbejdet er afsluttet, står du tilbage med et flot og roligt badeværelse.

More articles