Kinder og ølbrygning
I dag forbinder man mest ølbrygning med mænd og servering, især til de tyske oktoberfester med storbarmede kvinder. Sådan har det dog ikke været altid. Ølbrygning har i årtusinder været noget der er sket hjemme og blev lavet af kvinder. Det vil sige at hver hus eller gård lavede deres egen øl. Det var ikke ualmindeligt, at der hver dag blev drukket 3-5 liter af hver person. Det galt både mænd, kvinder og børn. Der skulle altså derfor brygges en hel del øl hver dag. Den første øl man kender til er 8000 år gammel og her i Danmark, har man kendt til ølbrygning de sidste 5000 år. Egtvedpigen som er 3500 år gammel, havde blandt andet en krukke med øl med sig i graven.
Kvinder og den mystiske gyldne drik
I oldtiden var kvinder og deres evne til at give liv omfattet med stor mystik og ritualer og blandet sammen med religionen. Det samme galt deres evne til at lave øl. Det at de kunne forvandle få ingredienser til en smagfuld gylden drik der havde den ekstra fantastiske egenskab at man blev glad og på sigt sikkert også ganske fuld blev set som en del af de fantastiske evner som kvinder havde på lige fod med at de kunne føde børn og dermed kunne give liv.
Det var også kvinder der på specielle ølstuer serverede øl og derudover også solgte andre former for ydelser til de tørstige mænd. De blev i Danmark kaldt ølkoner.
Mændene overtager
Da man i middelalderen begyndte at organisere folks erhverv i forskellige laug og man samtidig begyndte at sælge øl overtog mændene kvindernes arbejde med at brygge øl og bryggerlaug blev oprettet. Det første blev stiftet i København i 1525. Herefter var det kun på landet og rundt på de forskellige gårde, at kvinderne stadig bryggede deres daglige øl.