Kylling i karry – hurtigt, nemt og lækkert

04 October 2021
Astrid Pedersen

Det er ikke altid så nemt at lave aftensmad, som gør hele familien glad. Mange småbørns forældre ser ofte sig selv ty til fast food eller færdigretter fra supermarkedets frysediske. Og det er faktisk synd når der findes så mange lækre og nemme retter man sagtens selv kan lave fra bunden.

Ungerne elsker kylling i karry

Hvis du oplever problemer med at få familiens yngste medlemmer til at spise op kan du med stor fordel prøve at servere kylling i karry.

For langt de fleste børn er kylling i karry en ren himmerigsmundfuld. Det saftige kylling kød sammen med den bløde og aromatiske flødesovs, de duftende basmati ris og eventuelt tilbehør giver et perfekt afrundet aftensmåltid.

Kylling i karry er en utroligt velsmagende ret med masser af smags nuancer og en høj nærings værdi. Retten rummer såvel vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og kulhydrater. Og så egner kylling i karry sig fantastisk som hyggemad på kolde efterårs og vinter aftener.

Kylling i karry – nemt og billigt at tilberede

Dertil kommer at det er både nemt og billigt at tilberede en omgang kylling i karry. Alle ingredienser til kylling i karry kan købes i et helt almindeligt supermarked eller i en ditto dagligvare butik.

Det betyder at du ikke skal rakke rundt i mange forskellige special butikker for at finde råvarer og krydderier. Du skal blot bruge kyllingebryster, fløde, løg, ris, salt og peber, karry og eventuelt chili, hvidløg og ingefær hvis du ønsker at spice retten yderligere op.

Vil du skåne de sarte ganer hos familiens små kan du vælge en mild karry i stedet for en stærk. Og du kan med fordel supplere retten med en mild eller stærk mango chutney som ligeledes er at finde på hylderne i det lokale supermarked.

Find den bedste opskrift på kylling i karry på dk-kogebogen.dk.

More articles