Lån online til forbrug

31 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Forbrug har en grim klang, men sådan er det nødvendigvis ikke. Jo, hvis du lever over evne, men f.eks. at låne til en ny vaskemaskine, hvis den gamle er gået i stykker, er jo en helt anden diskussion. At skulle leve uden en kan være svært, især også hvis du har børn. Det samme gælder hvis din bærbar går i stykker. Hvordan skal du kunne passe dine studier eller arbejde uden.

Du kan f.eks. låne penge her https://ikanobank.dk.

Du har flere måder at låne på. Du kan låne direkte i en online bank eller du kan låne i butikken. Mange butikker har lavet en aftale med en online bank, der går det muligt for deres kunder at låne til at købe varer i deres butik.

Rente og gebyrfrie lån

Mange af de lån er ofte rente og gebyrfrie. At lånene er rente og gebyrfrie betyder ikke at bankerne ikke tjener penge. Det koster penge, som du som lånetager betaler, at låne og hvis du enten glemmer at betale til tiden eller ikke kan tager bankerne sig godt betalt. Men hvis du husker og kan betale til tiden er det et godt og billig måde at låne. F.eks. til en ny vaskemaskine, hvis den gamle er gået i stykker.

I starten har det kun været store butikker, der tilbød deres kunder muligheden for at kunne låne penge til at købe varer i deres butikker. I dag har selv den mindste webshops mulighed for at tilbyde deres kunder, at de kan købe varer i deres webshops og betale for varene over tid.

Som kunde er der mindre risiko ved at låne i en butik end i en online bank. Det skal forstås på den måde at du er bundet til at købe i butikken, hvorimod at hvis du låner i en bank, kan risikere at du bruger pengene på noget andet.

Flere nyheder