Lad et misbrugscenter hjælpe dig med din pårørendes alkoholproblem

07 April 2021
Astrid Pedersen

Er du træt af at leve i et misbrugsramt forhold, og ønsker du at hjælpe din kæreste eller ægtefælle til afvænnende behandling? Så kan du med fordel læse med her.

Hvordan får jeg min alkoholiserede pårørende til at gå i behandling?

Det er lettere sagt end gjort at overtale en alkoholiker til at gå i alkoholbehandling. Først og fremmest skal du være forberedt på at den alkoholiserede person vil have meget svært ved at erkende at der er et problem. Noget af det der karakteriserer et misbrug er forstillelse og bedrag – her under selvbedrag.

En misbruger ser verden gennem andre briller, og vil have et billede af sig selv som en person som har styr på sagerne. De færreste misbrugere vil anerkende at der er et problem – og hvis der er et, er det i hvert fald partnerens problem.

En alkoholiker vil ofte udvise narcissistiske tilbøjeligheder hvilket især kommer til udtryk hvis han eller hun føler sig truet. Du skal således regne med at blive mødt med vrede og afvisning hvis du forsøger at bringe emnet på banen.

Din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle vil samtidig forsøge at vinde andre pårørende over på sin side, og måske spille jer ud imod hinanden. Derfor står du stærkere hvis du på forhånd kan arrangere det således at alle, som betyder noget for den misbrugsramte – familie, venner og kolleger – kan stå sammen i denne proces, og eventuelt foranstalte en såkaldt intervention.

En intervention er et møde hvor I sammen konfronterer den misbrugsramte med hans eller hendes problem, og appellerer til vedkommendes samvittighed. På den måde vil I på effektiv vis kunne overtale jeres kære pårørende til at gå i behandling. Og når det er lykkedes er det vigtigt at I har en plan for det videre forløb.

Få hjælp til alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park

Til denne kan I få hjælp hos misbrugscentret Behandlingscenter Søby Park – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles