Er du til dansk mad – men elsker du også at give dine retter et pift af noget eksotisk og udenlandsk fra tid til anden? Så er en ret som kylling i karry lige noget for dig! Og det rigtigt fine ved kylling i karry er, at det er en ret, som både er billig og nem at købe ind til – og hurtig at fremstille. Dette betyder, at du kan servere kylling i karry som velsmagende og nærende aftensmad for din familie til hverdag, uden at skulle bruge timer over komfuret, eller vælte budgettet hver gang der skal kylling i karry på bordet.

Kylling i karry – et nemt og lækkert aftensmåltid

For de fleste familier gælder, at timerne mellem fyraften og sengetid er temmelig hektiske. Der skal hentes børn, købes ind, ryddes op, laves mad og ordnes lektier – og de lidt større børn skal måske til legeaftaler eller fritids aktiviteter. Derfor bliver madlavningen ofte nedprioriteret, da der ikke er tid til den store, forkromede kokkekunst. Men mindre kan også gøre det. Der findes masser af opskrifter på nem og billig aftensmad, som er hurtig at lave og samtidig er overordentligt velsmagende og nærende.

Blandt disse opskrifter finder vi den klassiske kylling i karry. Kylling i karry er en ret, som er blevet til under inspiration fra det indiske køkken. Og selv om den præfabrikerede karry pulver, vi køber i supermarkeder, har meget lidt med den traditionelle indiske krydderiblanding at gøre, har kylling i karry alligevel et eksotisk præg. Duften af bukkehornsfrø, ingefær, koriander og gurkemeje kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste – voksne såvel som børn. Servér din kylling i karry med de aromatiske og velduftende Jasmin eller Basmati ris – måske en blanding af de to – samt stærk eller sød mango chutney.

Se den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk