Lær at bruge Excel

11 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Excel er et fantastisk program, hvis du lærer at bruge det. Det har et hav af funktioner, muligheder og kan bruges til alverdens opgaver. Du kan bruge det til visualiseringer, data analyser, diagrammer, udregninger, budgetter, regnskab og meget mere. Læs her i indlægget hvordan du bedst kommer i gang med Excel.

Start med at prøve dig frem

En af de bedste måder vil altid være, at man prøver sig frem. Ved at prøve dig frem i Excel vil du hurtigt få en idé om hvordan programmet fungerer, og hvordan du gør de simple ting heri.

Hvis du har lidt viden om Excel, kan det være du skal springe til næste skridt.

Giv dig selv opgaver

Hvis du gerne vil blive Excel ekspert, så kan det være en god idé at give dig selv opgaver. Med opgaver bliver du tvunget til at skulle gøre forskellige ting, for at blive færdig med opgaven du er i gang med.

Derfor bliver du automatisk tvunget til at bruge funktioner, som du måske aldrig før har brugt, og man husker det bedre, hvis man bruger det aktivt.

Se guides online

En god måde at kombinere dine opgaver med læring, er ved at se guides online. Der findes guides på et væld af hjemmesider, og du kan helt sikkert også finde nogen på YouTube, som kan hjælpe dig på vej.

Når du kigger efter potentielle guides, er det vigtigt at finde en, som forklarer det i et tempo så du forstår det. Ellers ender du hurtigt med at blive frustreret og give op på opgaven.

Tag et kursus

Det er muligt i hele Danmark at tage et kursus i Excel, det kan være et Excel kursus København, eller i andre byer. Hvis du er i tvivl om der findes et kursus nær dig, så prøv at give det en søgning online. Hvis der ikke findes et kursus nær dig anbefaler vi, at du bruger YouTube.

More articles