Læs mere om at låne penge

20 January 2021
Camilla Skøtt

editorial

Har du aldrig lånt penge før, og er du lidt usikker på de mange begreber – og på om det overhovedet er forsvarligt at låne penge – så læs med her, og bliv lidt klogere på området.

Der er mange ting at holde styr på, når man gerne vil låne penge, og det er let at blive fristet, fordi det umiddelbart lyder til at være en god handel. Men du må aldrig misforstå et lån; det er sjældent en god idé at låne, hvis du i stedet kan spare sammen. Men indimellem er det nødvendigt, og hvis du overvejer at optage et lån, er det en god idé at sætte dig ind i begreberne.

Først og fremmest skal du huske, at det ikke er renten i sig selv, der er afgørende for, om et lån er godt. Der kan være masser af gebyrer forbundet med lånet, og der kan også være vilkår der gør, at det er svært at få lov at indfri lånet, hvis du kommer til penge. 

Kig på disse to ting

Skal du undersøge, om et lån er godt eller ej, kan du med fordel kigge på to forskellige begreber: ÅOP og tilbagebetalingsbeløbet.

ÅOP står for de årlige omkostninger i procent, og det er et begreb, der dækker over alle de omkostninger, der er forbundet med lånet hvert år, indtil det er afdraget.

Tilbagebetalingsbeløbet er det beløb, du ender med at have betalt, når du er færdig med det sidste afdrag. Kigger du på det, vil du opdage, at det ikke er helt billigt at låne til en telefon eller en computer, og du kommer hurtigt til at kaste mange tusinde kroner væk på renter og gebyrer.

Vil du vide mere om lån, kan du med fordel tage et kigge på denne URL, hvor du finder en fin artikel om online lån.

More articles